Top 5 te doen in Brindisi

Monument voor de Italiaanse soldaten WO-1

Neem één van de boten op Viale Regina Margherita naar dit monument dat werd opgericht door Mussolini in 1933. Het herdenkt de levens van 6000 soldaten die in de Eerste Wereldoorlog sneuvelden. Het monument ligt in een baai en heeft de vorm van een roer van een schip. Vanaf deze locatie is er een prachtig uitzicht op Brindisi.

Kerk van Santa Maria

Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden is de kerk “Chiesa di Santa Maria del Casale”, welke 4 km ten noorden van Brindisi ligt in de richting van het vliegveld. De kerk is gebouwd in de late 13 e eeuw, door Prins Philip van Taranto, en wordt gekenmerkt door een mix van bouwstijlen. Het heeft een prachtig interieur met fresco’s. Het immense “Laatste oordeel” bij de ingang, vol drama en geweld, is het werk van Rinaldo di Taranto.

Castello Svevo

Deze machtige burcht ligt aan de haven en is alleen te bezoeken als u vooraf een kaartje koopt.

Torre Guaceto

Dit natuurreservaat even ten noord-westen van Brindisi heeft prachtige stranden en is een WWF beschermd gebied. Je kunt hier trekkings doen, fietstochten maken en fantastisch snorkelen in het kraakheldere zeewater. Snorkeluitrusting kan ter plaatse gehuurd worden.

Bezoek plaatsen

In de directe omgeving van Brindisi zijn de pittoreske middeleeuwse stadjes zoals Lecce, San Vito dei Normanni en Ostuni een bezoek waard en erg leuk voor een dagtripje.

  • Bezoek het VVV van Brindisi op Lungomare R. Margherita, 44 (Brindisi).