Stranden

LESORELLTorresantandreatorre-guaceto-natuurreservaatTorre_Guaceto-01-Pugliatorre guacetomarina-di-pescoluse-S_Lucia-01-PugliaMorgicchio-01-Puglialido_Carovigno-01-Brindisicarovigno-01-PugliaFasano-01-Puglia

De regio Puglia kent diverse prachtige stranden, veelal met mooi, fijn wit zand.

Veelal worden deze stranden bezocht door de Italiaanse bevolking en zijn dus niet zo toeristisch als in andere gebieden.

De uitgestrekte kustlijn van Puglia is erg afwisselend. Er zijn stranden te vinden met hoge rotsen, steile kliffen en prachtige grotten.
Aan de westzijde van Puglia vindt u de iets rustigere stranden, zoals bijvoorbeeld bij Porto cesareo.
Hier is een groot deel van de zee zelfs officieel beschermd gebied.

Op een aantal stranden heeft u de mogelijkheid tot vele wateractiviteiten, de populairste in deze regio toch wel het snorkelen/duiken.

Als u niet van drukke stranden houdt kunt u ook terecht bij kleine baaitjes die nog nauwelijks ontdekt zijn.

Hier onder vindt u een overzicht van de mooiste stranden in de omgeving.

Lido di Carovigno

Carovigno is een kleine badplaats gelegen bij nell’Altosalento en bekend om de productie van extra vierge olijfolie. Het strand van Lido di Carovigno heeft mooi fijn wit zand. De zee heeft hier een rijke fauna en vegetatie.

Lido Specchiolla

Het prachtige strand van Lido Specchiolla wordt gekenmerkt door haar lichte kleur en fijnheid van het zand. Het is een niet al te drukbezocht strand en daardoor ideaal om te bezoeken.

Torre Guaceto

Dit mooie strand is onderdeel van het natuurreservaat van Torre Guaceto. De kust is hier zeer ongerept en de zee is kristalhelder. Afwisseling van fijne goudgele stranden en rotsen.
Dit strand is erg populair onder de Italianen zelf. Omdat het is een beschermd natuurgebied is zult u hier niet veel restaurants en bars vinden. Op ongeveer 3 km landinwaarts worden er wandel, fiets en begeleide snorkel tochten georganiseerd.
De echte water liefhebbers zitten hier goed, want Torre Guaceto is de beste locatie van Puglia om te kite-surfen.

Torre Santa Sabina

Het strand van Torre Santa Sabina is een van de meest bekende van de kust van Brindisi. Het fijne witte strand is gelegen tussen Torre Canne en Torre Rossa. Dit is een drukbezocht strand.

Sant’Andrea

Op één uur afstand van Brindisi en op maar 20 minuten van Lecce ligt Sant’Andrea, een kleine badplaats. Door haar kliffen en grotten is dit een prachtige plek om te zwemmen en te snorkelen.

Marina di Pescoluse

Op ongeveer anderhalf uur rijden van Brindisi ligt Marina di Pescoluse, een strand wat door zijn heldere zee de bijnaam ‘de Malediven van Puglia’ heeft.
Door een grote zandbank in de zee is het water ondiep. Dit maakt het de uitgewezen plek voor jonge kinderen en onervaren zwemmers om hier te genieten.

Torre Del’Orso

Een adembenemende plek wat zich kenmerkt door de twee rotsen in de zee.

Acquavivo di Marittima

Tussen Otranto en Santa Maria di Leuca ligt een prachtige baai die geschikt is om te zwemmen.
Deze plek is niet te zien vanaf de weg en dus ook vrij onbekend. Op ongeveer een paar 100 meter voor het kleine badplaatsje Marina di Marittima vindt u deze baai.
Als u de rotsen van de baai beklimt heeft u een adembenemend uitzicht.