Lecce

MW 2.10Lecce-Santa-CroceDuomo_LecceLecce-Piazza-del-DuomoSantoronzo1

Lecce heeft ongeveer 100.000 inwoners en wordt ook wel het ‘Florence van het Zuiden’ genoemd. Dit omdat het veel belangrijke monumenten herbergt.

Ontdek in Lecce de prachtige kerken, musea en barokke monumenten en ga daarna genieten van een heerlijk streekgerecht op één van de vele gezellige terrasjes.

Lecce heeft diverse winkels met de bekende Italiaanse modemerken en er zijn een aantal kleine winkeltjes met streekproducten.

Typisch uit de regio Salento (provincie Puglia) zijn de papiermaché handwerkproducten. Deze mooie handwerkjes kun je in Lecce kopen.

Op cultuurhistorisch gebied is er veel te zien in Lecce. Bezichtig o.a de adembenemende Santa Croce basiliek waar 150 jaar aan is gewerkt.

Lecce is vanaf Brindisi goed te bereiken per auto en per openbaar vervoer. Een rechtstreekse treinverbinding, Brindisi-Lecce, brengt u in een half uurtje naar Lecce. Vanaf Brindisi is het 35 minuten rijden.

Bezienswaardigheden

Het centrum van Lecce is compact en hierdoor ideaal om alles rustig te voet te bekijken.

 • Piazza del Duomo: Een prachtig plein waar de Duomo staat.
 • Romeinse Amfitheater: Deze werd bij toeval ontdekt in 1929 bij opgravingen.
 • Santa Croce: Beroemd om zijn papiermaché decoraties.
 • Sant Oronzo: Op dit plein, midden in het centrum, staat een zuil met een standbeeld ter nagedachtenis aan de patroonheilige Sant’Oronzo.
 • Piazza Mazzini: Het commerciële gedeelte van Lecce. Op dit plein met in het midden een fontein, worden vaak evenementen en congressen gehouden.
 • > Lees meer over B&B’s in Lecce
  > Over Masseria’s in Puglia
  > Over Trulli in Puglia

  Route en afstand van Brindisi naar Lecce is 36 km en 40 min


  Grotere kaart weergeven