Bezienswaardigheden Brindisi

Duomo Brindisi

Brindisi heeft een prachtig historisch centrum dat rijk is aan kerken, tuinen, kastelen, idyllische straatjes, geweldige restaurants en diverse cafés. Omdat de omgeving van Brindisi ook veel moois te bieden heeft is het een aanrader om bij aankomst op het vliegveld van Brindisi een auto te huren. In de directe omgeving van Brindisi zijn prachtige stadjes te bezoeken, zoals Mesagne en San Vito dei Normanni. Tijdens de autorit kun je ademloos genieten van het prachtige uitzicht.
In de omgeving van Brindisi zijn de kenmerkende Trulli van Puglia, ronde huisjes met een puntdak, een bezienswaardigheid. In diverse Trulli zijn zeer mooie accommodaties gebouwd, zowel B&B’s als agriturismo’s.

De leukste bezienswaardigheden in Brindisi

Santa Maria del Casale.
Deze kerk ligt op 2 km ten noorden van Brindisi. De kerk is gebouwd rond 1300 en heeft Romaanse, Gotische en Byzantijnse kenmerken.

Het archeologisch museum van Brindisi
In het museum aan de Piazza Duomo vindt u vele Griekse oudheden die werden gevonden bij de opgravingen bij Punta del Serrone.

Duomo Brindisi
De kerk die midden in het centrum van Brindisi staat is gebouwd in de twaalfde en de dertiende eeuw. De kathedraal werd verwoest door een aardbeving in 1743 en daarna herbouwd.

Colonna Terminale della via Appia.
Deze Romeinse zuil markeert het einde van de Via Appia, de weg die van Rome naar Brindisi liep.

Monument voor de zeevaarders.
He monument is gebouwd in 1933 in opdracht van Mussolini om de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog te gedenken.
Om hier te komen neem je de kleine veerboot vanaf Viale Regina Marguerita. (Retourticket kun je kopen aan de kade of aan boord. €0.80/€1.50)