Bari

Bari-10-Bari-09-Bari-08-Bari-07-Bari-06-Bari-05-Bari-04-Bari-03-Bari-02-Bari-01-

De havenstad Bari (320.000 inw) ligt direct aan zee, het is een fijne en gezellige studentenstad en het heeft een zeer prettig mediterraan klimaat.

Bari komt steeds meer in de belangstelling als vakantiebestemming en als luchthaven voor een bezoek aan de prachtige regio Puglia. Puglia heeft veel te bieden, zowel culinair als op cultuurhistorisch gebied. De diverse grotten en Trulli-stadjes, zoals Alberobello, zijn een absolute must om te bezoeken.

In Bari is veel te zien en te doen en de stad heeft een ruime keuze aan goede restaurants en ook de uitgaansmogelijkheden zijn bijzonder goed. Dit komt mede omdat de stad twee universiteiten heeft. Het mooie oude stadscentrum heeft kronkelende straatjes en steegjes, goede bars en gelaterias en gezellige terrasjes om te genieten van het gezellige Italiaanse leven (La Dolce Vita). De stad biedt verder mooie parken en pleinen en voor de liefhebbers van architectuur zijn er interessante objecten te bewonderen. Het historische centrum van Bari ligt ten noorden van Corso Vittorio Emanuele en is omsloten door de twee havens. Het “moderne” gedeelte van de stad ligt ten zuiden van Corso Vittorio Emanuele, dit is o.a. goed te zien aan het rechte stratenpatroon.

Beroemd is Bari vanwege een voormalige inwoner, St. Nicolaas. Sinterklaas is de beschermheilige van Bari en zijn relikwieën liggen in de Basilica de San Nicola. De jaarlijkse St. Nicolaas processies en vereringen in Bari worden gehouden van 6 tot 8 mei.

Geschiedenis

Bari is waarschijnlijk gesticht door de Illyriërs omstreeks 1500 voor christus. De stad kent diverse bezettingen van o.a. de Romeinen, Arabieren, Byzantijnen en de Normandiërs. In de Romeinse tijd heet de stad Barium. Na diverse onafhankelijkheidsverklaringen wordt Bari in 1282 onderdeel van het koninkrijk van Napels en in 1861 onderdeel van het huidige Italië.

Locatie en route van (A) Brindisi naar (B) Bari is 113 km en 1 uur en 20 minuten rijden


Grotere kaart weergeven