Brindisi

corosBrindisi+-+kathedraalCastello Rosso 1brindisi-via-appiatrulli-alberobellotorresantasabina

De toeristische stad Brindisi is gelegen in de hak van Italië en ligt in de prachtige regio van Puglia met heel veel bezienswaardigheden, bijzonder fraaie dorpen en stadjes en prachtige stranden.
Brindisi heeft een historische haven die al vanaf de Romeinse tijd van grote betekenis is geweest. Tegenwoordig is de haven van Brindisi een belangrijk vertrekpunt voor de veerboten van en naar Griekenland.

Hoewel Brindisi nog niet zo bekend is als de steden Florence, Rome of Venetië, heeft de stad veel te bieden en is zij juist door de rust en haar mooie natuur een aantrekkelijke vakantiebestemming.

In de omgeving van Brindisi zijn diverse mooie bezienswaardige plaatsen te bezoeken zoals bijvoorbeeld Lecce, Bari en Ostuni.

Geschiedenis Brindisi

In de Romeinse tijd werd Brindisi ook wel Brindisium genoemd, dat zoveel betekent als “hertenhoofd”, en refereert aan de natuurlijke vorm van de haven.
In de loop van de geschiedenis is Brindisi altijd een belangrijke havenstad geweest. De belangrijke weg, de “Via Appia”, uit de Romeinse tijd, was vroeger één van de belangrijkste wegen van het Romeinse rijk en leidde van Rome tot aan Brindisi en werd reeds omstreeks 312 v.Chr gebouwd. Een Romeinse zuil in Brindisi markeert tot op heden het eindpunt van de Via Appia. In de Tweede Wereldoorlog heeft Brindisi zich tijdelijk hoofdstad van Italië mogen noemen.

Bezienswaardigheden Brindisi

De stad kent een rijke geschiedenis die teruggaat tot aan de bronstijd. De meeste monumenten in het historische centrum zijn middeleeuws. De kerken “San Benedetto” en “Santa Maria del Casale” zijn bezienswaardig. Santa Maria del Casale ligt op 2 km ten noorden van Brindisi, langs de weg naar het vliegveld. De kerk is gebouwd rond 1300 en kent drie bouwfasen; een Romaanse, Gotische en Byzantijnse.

Bezoekt u graag musea? Bezoek dan het archeologisch museum in het centrum van Brindisi. Hier vindt u diverse overblijfselen uit de Griekse oudheid.

Lees meer over bezienswaardigheden >>

Wijnbouw Brindisi

De rode wijnen en roséwijnen uit de regio rond Brindisi en Mesagne hebben de status van een Italiaanse DOC wijn en worden voornamelijk gemaakt van de Negroamaro druif. Het keurmerk DOC staat voor “Denominación de Origen Calificada” (certificaat van gecontroleerde herkomst). Alleen de allerbeste wijnen krijgen deze kwalificatie. Er zijn in de regio Brindisi in totaal 38 wijnboeren die op 585 hectare wijngaarden de DOC wijnen produceren. De wijnen worden gemiddeld 2 tot 3 jaar gelagerd in zowel R.V.S. tanks als in eiken vaten.

Locatie Brindisi in Italië


Grotere kaart weergeven

Accommodaties Brindisi

> Lees meer over B&B’s in Brindisi
> Over Masseria’s in Puglia
> Over Trulli in Puglia